Psikolojik Rahatsızlığı Olan Bir Bayanın Zinası

Selamın aleyküm,

Yaşadığı psikolojik hastalık(manikdepresif) nedeniyle cinsel ilişkide bulunmuş bir kişi zina mı yapmış olur? Geçirdiği hastalığın en önemli etkilerinden biri malesef cinsel istekte artış ve kimseyi ayırt etmeden cinsellik yaşama.

Bu tür bir durumda kişi zina mı yapmış olur? Böyle bir durumu olan kişiye arkamızı mı dönmeliyiz yoksa yardımcı mı olmalıyız? Evlenmek ne kadar doğrudur? Ya da bu sebepten ayrılmak?

Ya da her ne kadar hastalığın etkilerinden de olsa böyle bir durumda akli dengesi yerindeydi mi demeliyiz? Yoksa akli dengesi yerinde değilken olmuş bir olayın aslında görmezden mi gelinmesi gerekir?

3 yorum

Ynt: Psikolojik Rahatsızlığı Olan Bir Bayanın Zinası

Allah yardımcınız olsun kardeş

28.01.2009 - hhmercan

Psikolojik Rahatsızlığı Olan Bir Bayanın Zinası

erdem222'in dedigi gibi öncelikle tedavi olmasi gerekir. Hastaligin boyutu nedir bilmiyorum. uzmanindan öncelikle hastaliktan sifanin yollarini aramak gerekiyor. uyusturucu kullanmis ve tirkakisi olmus birinin her istegi geldiginde ona saldirmasi degil tedaviye yatmasi ve tamamen o illetten kurtulmasi gerektigi gibi öncelik o hastaligi kontrol altina almaniz gerekiyor..

09.06.2008 - vefali

Psikolojik Rahatsızlığı Olan Bir Bayanın Zinası

Sevgili Kardeşim,

manikdepresif hastalığından bahsediyorsun,bu konudaki sorularına ancak

doktorlar cevap verebilir.Ancak ben sana şöyle söyleyebilirim.

Bir kişinin şizofreni gibi psikolojik rahatsızlığı varsa işlediği cinayetten bile sorumlu olmaz.

Rahatsızlığı olan kişiyi rahatsızlığı nedeniyle yaptıklarını sorgulamak doğru olmaz .Acilen doktor tedavisine başlatmak gerekir diye düşünürüm.

sevgiler

08.06.2008 - erdem222

Konular