TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR?

Selamun aleyküm arkadaşlar. Siteyi kısa bir süre önce öğrendim ve üye oldum. Gerçekten güzel bir site. Emeği geçenlerden ve bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlardan Allah razı olsun. Benim bir sorum var. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun. Teheccüd namazında kıyamda hangi sureler okunmalıdır?

2 yorum

Ynt: TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR?

Allah razı olsun. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah yar ver yardımcımız olsun...

25.12.2008 - teacherrr25

Ynt: TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR?

Ve aleyküm selâm...


[b][color=blue]Teheccüd namazı[/color][/b], kendine mahsus bir vakti olan bir namaz. Bu vakit de, gece yarısında başlayıp imsak vaktine kadar devam ediyor… Hatta [b]Fazilet takvimi[/b]ndeki [b]imsak vaktinden 10 dakika sonrasına kadar da kılınabilir. Çünkü -10 dk.’lık bir temkin süremiz var[/b]. Ancak her şeye rağmen –imkân nisbetinde- fazla geciktirmemek en güzeli… Bilirsiniz; her şey, zamanında ve zemininde daha güzeldir.

Bildiğiniz gibi [b]teheccüd namazı[/b], iki rek’attan sekiz rek’ata kadar kılanabilir. Ancak biz, [b]"Her işin hayırlısı ortasıdır"[/b] [i]düstur-i Nebevisi [/i]ve [i]tatbik-i Hz. Üstaz [/i]gereği, "[b]Müridin fıkhı mürşidinin amelidir[/b]" tasavvufi kaidesi icabınca [b]altı rek'at [/b]olarak kılıyoruz. Bu uygulamayı size de tavsiye ederiz. Ayrıca hatırlamakta-hatırlatmakta yarar görüyoruz; teheccüd namazında, topluca selam vermek yerine, iki rek’atta bir selam verilmesi daha faziletlidir.

[b]Teheccüd namazı Rasûlüllah Efendimiz’e [/b](s.a.v.) [b]farz idi[/b]. Kur'an-ı Kerim'de, "[b]Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd namazı kıl, Rabbinin seni bir makam-ı mahmud’a[/b] (şefaat makamına) [b]göndermesi kesindir[/b]." [i](el-İsrâ,17/79)[/i]

[b]Teheccüd namazı Ümmet-i Muhammed’e yani Peygamberimizin haricindeki diğer Müslümanlara sünnettir[/b]. Kur’an-ı Kerim’de, mü’minleri bu namaza teşvik eden epeyce [b]ayetler[/b] vardır. Mesela [i]el-Müzzemmil, 73/20; es-Secde, 32/16; el-Furkân, 25/63, 64; ez-Zâriyât, 51/17, 18; Âli İmrân, 3/16, 17[/i] ayetleri…[i] (Gece namazları, Halis ECE)[/i]

***

Teheccüd namazı; sabah namazının sünneti gibi kılınır ve herhangi bir sûre okunabilir.

25.12.2008 - ankebut-57

Konular