askere nişanlısından son mektup

Son Askerim,
Gün geçtikçe özlemim, hasretim öyle bir artıyor ki dakikalarım saat, saatlerim gün, günlerim ay oldu. Hatırlıyor musun hep bana teskereyi alır almaz düğünümüz olacak derdin. Allı şallı bir düğün yapacaktık. Gerçi nişan törenimizi de öyle yapmıştık. O gün en mutlu günümdü. Gelin olacak kız ağlar diyorlardı bana. Ama ben senin gözlerine bakıp ağlayacak sebep bulamıyordum. Yüzüklerimizi kaybetmiştin o gün. Öyle korkmuştum ki nişanımız ertelenecek diye. Çok şükür sonradan bulundu da hiçbir aksaklık çıkmadı. Hala parmağımda yüzüğüm.

Söz verdiğim gibi, söz verdiğin gibi düğüne kadar saklayacağım onu.
Her ayın bugününde yazdığım mektuplar bugün son bulacak anlaşılan. Çünkü sen yoksun artık. Kimse yazıyorum ki ben bu mektubu. Olsun belki görüyorsundur beni. Şehitler ölmezmiş ya.
Son günlerde operasyonlar arttı diyordun. Ağlıyordun telefonda. O gün son konuşmamızmış meğerse. Bilseydim keşke. Gözlerinden düşen yaşlar kalbime kurşun gibi düşüyordu. Bilseydin keşke. Söyleyemedim hiçbir zaman, yine söyleyemiyorum. Seni çok sevdiğimi çıkaramıyorum, dilim dönmüyor bir türlü. Kız evi naz eviymiş ya. Olmaz olsun. Keşke son bir kez söyleyebilseydim.
Neden bana söz verdin ki? Düğünümüz olacak diye neden söz verdin? Keşke hiç umut vermeseydin. Parmağıma bu yüzüğü takmasaydın. Şimdi nasıl unuturum ki seni. Gözyaşlarımla sırılsıklam olmuş bu mektubu kime vereyim. Derdimi kime anlatayım.

Her şeyde bir hayır var yinede. Genç yaşta gönlünüz kaptırmayın diyorum herkese. Evlenmeyin, nişanlanmayın, sözlenmeyin genç yaşta. Araya ayrılık girince, hele askerlik gibi bir ayrılık girince, sevda hiç çekilmiyormuş. Bu ayrılığın bir de sonu yoksa….

Sevmem, sevemem artık kimseyi. Son konuşmamızda ‘Allah a emanet ol’ demiştin ya, işte öyle. Kalbimin ağrısını Allah sevgisinden başka sevgi iyileştiremez zaten. Senin şu an iyi yerlerde olduğunu biliyorum ya o yüzden içim rahat. İnşallah en kısa sürede hayırlı yerlerde tekrar kavuşuruz

Sonsuza Dek Nişanlın

1 yorum

Ynt: askere nişanlısından son mektup

[color=teal][b]Kardeşimmm Allah razı olsun paylaşımın için duygulandım ya gerçekten varmı böle sevdaluklar sevgiler şimdi herşey yalan olmuşş;)))))[/b][/color]

12.04.2009 - sen_sizz

Konular