S o l E l

Cümleten selamün aleyküm kardeşlerim.Bi sorum olacaktı.Sol elle yemenin ve içmenin olmaması gerektiğini biliyorum.Peki sol el yazı yazmak vb.işler yapılabilir mi?

5 yorum

Ynt: S o l E l

yok dediğim gibi tanımıyorum bilmiyorum yani...

15.04.2009 - hhmercan

Ynt: S o l E l

başka bir sitede gördüm bu yazıyı koydum bende tanımıyorum ama hadisler ışığında cevaplamış soruyu yanlış bir tarafının olduğunu sanmıyorum, yanlış bir yanı varsa söyleyin silerim mesajı

15.04.2009 - beyaz.nur

Ynt: S o l E l

selim yıldız kim kardeşim ??
mazur görün ben tanımıyorumda kendilerini

14.04.2009 - hhmercan

Ynt: S o l E l

Sol el ile yemek ve içmek mekruh; sağ el ile yemek ve içmekse sünnet-i seniyyedir. Peygamber Efendimiz(asm) yemek ve içmek için sağ elini kullandığı gibi;1 sağ el ile almayı, sağ el ile tutmayı, ayakkabı ve elbise giymeye ve abdest almaya sağ taraftan başlamayı tavsiye buyurmuştur.2


Sağdan başlamak ile sağ eli kullanmayı birbirinden ayırt etmemizde fayda vardır. Birçok işte sağdan başlamak sünnettir; fakat işin devamında sol el de, sol ayak da kullanılır. Söz gelişi ayakkabı giymeye sağdan başlanır; ama hemen ardından sol ayağa da ayakkabı giyilir. Abdest almaya sağ taraftan başlanır; ama hemen ardından sol taraf da yıkanır ve ihmal edilmez. “Devamlı kullanma” konusunda sadece yemek ve içmekte sağ el sünnettir. Diğer fiillerde sağdan başlamak kaydıyla, iki elden hangisi daha yetenekli ise, o el kullanılabilir. Herhangi bir kerahet durumu söz konusu olmaz.


Keza solak birisi, kurban kesimi sırasında bıçağı sağ eliyle alıp sol eline vermesi sünneti yaşaması için inşallah kifayet eder. Devamında daha yetenekli olan sol eliyle kesimi yapar.
Selim Yıldız

yazıya bakılırsa, solla yazmak sürekli olan bir davranış olduğu için kalemi sağ ile alıp solla yazmaya devam edilebilir.

14.04.2009 - beyaz.nur

Ynt: S o l E l

::) valla güzel bir soru ...
benim şuan bu konuda bilgim yok
hocalarıma sorarım ama bilgisi olan kardeşlerimiz daha önce cevaplayabilirler ...

14.04.2009 - hhmercan

Konular