Yine Çatışma

[size=18px][color=darkred]Sıcak çatışma: Biri binbaşı, 2 şehit


Operasyona bin komando ve 300 korucu katılıyor.
Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 binbaşı ile 1 er şehit oldu. Heron adlı insansız hava aracı, önceki gün Şırnak Cudi Dağı'nda kalabalık bir terörist grubunu tespit etti.



Alınan koordinatlar doğrultusunda teröristlerin bulunduğu bölge önce Kobra helikopterleriyle bombardımana tutuldu. Çatışmaların devam ettiği sarp ve dik kayalıklı bölgeye Skorsky helikopteriyle Jandarma Özel Harekât timleri ve komandolar indirildi. Sınırdan Türkiye'ye sızdıktan sonra Cudi Dağı'nda görülen kalabalık terörist grubu ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada Şırnak 23. Jandarma sınır tümeninde görevli Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen ile bir er şehit oldu. Karadan ise arazi yapısını çok iyi bilen 300'ü aşkın geçici köy korucusu bölgeye sevk edildi. Şırnak ve Hatay'da tuzaklanmış mayınların patlaması sebebiyle ise 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Tunceli kırsalında da yaklaşık 40 kişilik terörist grubunun kıskaca alındığı öğrenildi.

Türk jetleri, terörist kamplarını vurdu

Bu arada, Türk savaş uçakları Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarını dün yine vurdu. Yerel saatle 20.00'den itibaren düzenlenen hava operasyonunun Amedi ve Hakurk bölgesinde olduğu, bombardımanın çok şiddetli geçtiği aktarıldı. Irak'ın kuzeyindeki peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cebbar Yaver, uçakların Amedi ve Hakurk bölgesi üzerinde uçtuğunu doğrularken, operasyon la ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.

Mehmet Ersoy, Şırnak
[/color][/size]

Konular