Teröristlerin, 'askerî birliği havaya uçurma' planı son anda

[size=18px]Teröristlerin, 'askerî birliği havaya uçurma' planı son anda önlendi


Terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan ve Suriye asıllı Fehman Hüseyin'in (sağda) liderlik kavgası derinleşiyor. Örgütteki iç çatışma büyüdükçe çözülmeler de hızlanıyor.
Bingöl'ün Genç ilçesinde iki askeri şehit eden terör örgütünün, piyade birliğini havaya uçurmayı hedeflediği ortaya çıktı.


İlgili Haberler


PKK'da uyuşturucu hesaplaşması: 4 ölü


Çatışmanın ardından bölgede arama yapan güvenlik güçleri, uzaktan kumanda sistemiyle hazırlanan 10 kilogramlık bomba ele geçirdi. Örgütün, 'toplu imha'ya yönelik pusu kurduğu anlaşıldı. Geçtiğimiz pazar günü, 34. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler, Bingöl'ün Suveren mevkiinde pusuya düşürülmüştü. Teröristlerin, askerleri toprağa gömdükleri bombanın yanına çekmeye çalıştığı belirtiliyor. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan silahlı kuvvetler, Kavaklı köyü mevkiinde dün iki teröristi ölü ele geçirdi. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı ise dün 25-26 Nisan tarihlerinde Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtının görüntülerini yayınladı. 43 uçağın iştirak ettiği harekâtta, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerindeki terör örgütüne ait hedeflerin tahrip edildiği, eylem hazırlığındaki çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

PKK, askerî birliği hedef almış

Bingöl'ün Genç ilçesinde pusu kurarak düzenledikleri silahlı saldırıda iki askerimizi şehit eden, bir asteğmeni de yaralayan PKK'lı teröristlerin, piyade birliğini havaya uçurmayı hedeflediği ortaya çıktı. Çatışmanın ardından bölgede arama yapan 34. Piyade Komutanlığı'na bağlı bomba imha ekipleri, 10 kilogramlık uzaktan kumanda sistemli bomba ele geçirdi. Bomba imha ekipleri uzaktan kumandalı bombayı etkisiz hale getirirken, örgütün doğrudan birliği havaya uçurmaya dönük pusu kurduğu anlaşıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren mevkiinde 27 Nisan'da 07.00 sularında 34. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nca icra edilen operasyon sırasında PKK'lı teröristler, askerleri pusuya düşürdü. Çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Hasan Şahin ile piyade er Mustafa Tuluk şehit oldu. Piyade Asteğmen Emre Ulkar ise başından ve kolundan hafif şekilde yaralandı. Çatışmanın hemen ardından 34. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı bomba imha ekipleri, bölgede detaylı bir arama yaptı. Yapılan incelemede çatışma bölgesine yakın bir bölgeye teröristlerce tuzaklanmış 10 kiloluk patlayıcı yerleştirildiği saptandı. Bomba imha ekipleri, teröristler tuzak bombayı patlatamadan imha etti. Üst düzey askeri kaynaklar teröristlerin amacının birliği havaya uçurmak olduğunu belirtiyor. Sedat Güneç, Ankara

PKK'da uyuşturucu hesaplaşması: 4 ölü

Terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan ve Suriyeli 'Dr. Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin arasındaki liderlik kavgası büyüyerek sürüyor. Son olarak Fehman Hüseyin'in adamları, terör örgütünün İran sorumlularından Şahbettin Kereman'ın (35) da aralarında bulunduğu dört kişiyi pusu kurarak öldürdü. Uyuşturucu ticaretinden sağlanan rantın paylaşımı konusunda Karayılan ile örgütün sözde 'silahlı kanat sorumlusu' Hüseyin arasındaki kavganın giderek derinleştiği ifade ediliyor. PKK'nın uyuşturucudan kazandığı paranın yıllık 250 milyon Euro dolaylarında olduğu tahmin ediliyor.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Fehman Hüseyin'in talimatı doğrultusunda harekete geçen 'Geli' kod adlı Cahit Işık'ın elebaşılığını yaptığı bir grup PKK'lı, 21 Nisan 2008 tarihinde, İran'ın Salmas alanındaki Aşnak köyünde pusu kurarak, örgütün İran'daki sözde sorumlularından 'Roj-Zagros' kod adlı Şahbettin Kereman ve üç adamı uzun namlulu silahlarla tarayarak öldürdü. Murat Karayılan, örgütün İran'daki faaliyetlerini kontrol altına almak amacıyla, geçen ay Şahbettin Kereman'ı bölgedeki kadroların başına getirmişti. Ancak bundan rahatsız olan Hüseyin'in, Salmas bölgesindeki adamları aracılığıyla Kereman hakkında 'ajan-işbirlikçi' olduğu yönünde propaganda yaptırıp, cinayet için ortam oluşturmaya çalıştığı kaydedildi.

Bu arada, 'Roj Zagros' kod adlı teröristin ölümünün örgütte duyulması üzerine karşılıklı ajan suçlamaları telsiz anonslarına yansıdı. 'Suriyeli bu defa da gecikmedi', 'Roj Zagros'u Geli öldürdü', 'Eğer Roj Zagros ajansa, Geli en büyük ajan' şeklindeki anonslara Fehman Hüseyin'in adamlarının 'Roj Zagros ajandı, cezasını buldu' diye karşılık verdiği kaydedildi.

PKK'da, 'Suriyeli-Türkiyeli', 'Bingöllü-Urfalı', 'dağ-şehir', 'kadın-erkek' kadroları arasındaki hizipleşmenin yanı sıra örgüt yönetimi ve özellikle uyuşturucu ticaretinden sağlanan rantın paylaşımı konusunda terörist Murat Karayılan ile örgütün sözde 'silahlı kanat sorumlusu' Suriyeli Fehman Hüseyin arasındaki kavganın giderek derinleştiği aktarılıyor. Şahbettin Kereman'ın ölümünün İran'daki örgüt kadrolarında 'şok etkisi yaptığı' ve örgütteki çok sayıda teröristin de 'infaz' edilme korkusu yaşadığı belirtildi. Daha önce de Murat Karayılan'ın, örgütün Avrupa sorumlusu Rıza Altun'u Kandil Dağı'na çağırarak öldürttüğü basına yansımıştı.

İstanbul, Ankara; Zaman, aa
[/size]

Konular