Uçağa yetişmeye çalışan gurbetçi aileye araçları mezar oldu

Uçağa yetişmeye çalışan gurbetçi aileye araçları mezar oldu


İstanbul'dan Almanya'ya gidecek uçağa yetişmeye çalışan gurbetçi aileyi taşıyan otomobilin bir TIR'a çarpması faciayla sonuçlandı.



TEM Otoyolu Dilovası rampasında otomobilin TIR'a arkadan vurmasıyla 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde dün sabah 06.30 sularında Yozgat'tan yola çıkan Bünyamin Bulut yönetimindeki 51 EL 111 plakalı araç, 01 PE 541 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araçta bulunan Selenay Bulut (4), Asena Bulut (10) ve İbrahim Ethem Bulut (19) olay yerinde feci şekilde can verdi. Ağır yaralı Feridun Bulut (37), Bünyamin Bulut (54) ve Ukraynalı eşi Ruslana Mıysıv (32) ambulanslarla Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ruslana Mıysıv ile Feridun Bulut müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. Kazanın aşırı hız ve yorgunluktan kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Yozgat'tan yola çıkan Bulut ailesinin İstanbul'dan Almanya'ya gidecek uçağa yetişmeye çalıştığı belirtildi. Gözaltına alınan TIR sürücüsü Ali Rıza Eker, aracın dolu olması sebebiyle sağ şeritten gittiğini ifade ederken, şunları söyledi: "Sabah erken saat olduğu için yol boştu. Arkamda bir ses duydum. Otomobil arkadan bana çarptı. İndim yaralıların çıkartılmasına yardım ettim. Şoför uyumuş olabilir."

Bu arada Gebze Devlet Hastanesi'nde bir grup çalışanı, hastane girişinde trafik kazasında Dilek Alma'nın yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasını protesto etti. Sağlık emekçileri Sendikası Gebze Temsilcisi Dr. Burhan Çağlar, iki okul ile hastanenin önünden geçen yolun adeta 'TEM otoyolu' gibi yoğun olduğunu belirterek, tedbir alınmasını istedi. Çağlar, daha sonra 'izinsiz basın açıklaması yapmak' ve 'caddenin trafiğe kapatılmasına sebep olmak' iddiasıyla gözaltına alındı.

İltifat Necefli, Gebze

Konular