Yasakçı müdür gazeteciye kızdı: Sil o görüntüleri

Yasakçı müdür gazeteciye kızdı: Sil o görüntüleri


Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuarı'nın mezuniyet töreninde başörtülü öğrenci yakınları kampüse alınmadı.



Bir başörtülü öğrenci yakınıyla tartışan Korservatuar Müdürü Prof. Dr. İsmail M. Göğüş, olayı görüntüleyen gazeteciye 'O görüntüleri sil, ben bu konularla ilgili gündeme gelmek istemiyorum' dedi.

UÜ Devlet Konservatuarı'nın merkez Yıldırım ilçesi 152 Evler Mahallesi Eski Eğitim Kampüsü'ndeki mezuniyet töreninde yine bildik görüntüler yaşandı. Yakınlarının mezuniyet sevinçlerine ortak olmak isteyen aileler okulun bahçesindeki törene büyük ilgi gösterdi. Konuklarını bahçe girişinde karşılayan UÜ Konservatuar Müdürü Prof. Dr. İsmail M. Göğüş, okul ikincisi olan yiğeninn mutlu günende yalnız bırakmayan başörtülü bayanı bahçeden girişine izin vermedi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyleyen ve isminin açıklahnmasını istemeyen başörütülü bayan, okul ikincsi olan yiğeninin mutluluğuna şahit olmak için geldiğini, ancak törene alınmadığını kaydetti.

Başörtülü bayan ailesiyle birlikte geri dönerken Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Göğüş, olayı görüntüleyen CİHAN muhabirine "O görüntüleri sil, ben bu konuyla ilgili gündeme gelmek istemiyorum. Bayanı öğrenci zannettim, sonradan öğrendim öğrenci yakınıymış. Başörtüsünü çene altından bağlamasını izah ettim" diyerek kendini savundu.

CİHAN muhabiriyle uzun süre konuşan ve gergin olduğu gözlenilen Prof. Dr. Göğüş, muhabirden görüntüleri silmesini istedi. Muhabirin; 'Hocam ben sizin işinize saygı duyuyorsam siz de benim işime saygı duymalı ve işime müdahale edemezsiniz' demesiyle iyice gerilen Prof. Dr. Göğüş, tören boyunca gerginliğini gizleyemedi.

10 yıl önce konservatuara 36 kişi olarak başlayan ancak sadece 5 kişinin mezun oldğunu anlatan Prof. Dr. Göğüş; "Ben onların sadece bir hocası değil, adeta babaları gibiyim. 30 yıldır devlet adamıyım. Onların her türlü derdiyle ingileniyorum. Büyük sanatçılar yetiştirme gayretindeyiz" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, mezun öğrencilerin yaş kütüğüne anı plaketi çakmasıyla son buldu.



18 Haziran 2008, Çarşamba

Konular