Anadolu'dan internet ortamında eş zamanlı danışmanlık hizmeti

Anadolu Üniversitesi, uzaktan eğitim sisteminde internete dayalı verilmekte olan; e-Alıştırma, e-Kitap, e-Televizyon, e-Sınav, e-Sesli Kitap ve e-Danışmanlık hizmetlerine şimdi de sanal odalarda “Eşzamanlı e-Danışmanlık” hizmetini ekledi

Anadolu Üniversitesi tarafından, uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören İktisat ve İşletme fakültelerinin son sınıf öğrencilerinin ders çalışmalarını kolaylaştırmak ve eş zamanlı destek sağlamak amacı ile e-danışmanlık hizmeti uygulamaya konuldu. Anadolu Üniversitesi Senato Odası’nda, 23 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen basın toplantısında, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, uygulamaya konulan sistem ile ilgili bilgi verdi. Rektör Fevzi Sürmeli, bu hizmet aracılığıyla, [url]www.e-ogrenme.anadolu.edu.tr[/url] adresindeki web sitesinde, derslere ait eş zamanlı e-Danışmanlık odalarına katılan öğrencilerin; kitap, televizyon ve e-Öğrenme portalında yer alan dersler ile ilgili konuları dersin danışmanıyla eş zamanlı olarak görüşebileceklerini söyledi.

Öğrencilerin, “eş zamanlı e-danışmanlık" odalarında, sorularına anında yanıt alabileceklerini, diğer öğrencilerin sorulara verilen yanıtları görebileceklerini ve duyuru panosundan, danışmanların duyurularını okuyabileceklerini ifade eden Rektör Sürmeli, danışmanların ise sorulara yazılı, çizimle ya da sesli yanıt verebilme imkanına sahip olabileceklerini ifade etti.

“Eşzamanlı e-Danışmanlık” hizmeti İktisat ve İşletme fakültelerinin 4. sınıfındaki 20 dersten oluşuyor. Uluslararası İşletmecilik, Maliye Politikası, Türkiye Ekonomisi, Vergi Hukuku, Uluslararası Mali İlişkiler, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi, Örgütsel Davranış, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Muhasebe Denetimi ve Mali Analiz, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar, Stratejik Yönetim, Girişimcilik, İktisat Tarihi, İktisadi Kalkınma ve Büyüme, Finansal Ekonomi, Uluslararası Çalışma Normları, Endüstri İlişkileri ve Türk Dili bu dersler arasında yer alıyor. 05 Ocak 2009 tarihinde uygulamaya konan “eş zamanlı e-Danışmanlık” hizmeti 2008-2009 öğretim yılı için 29 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek.

Konular