Bu hafta iliklerimiz donacak!

Öyle böyle değil, resmen iliklerimiz donacak. Antalya'ya bile kar yağacak. İşte bölge bölge hava durumu;

Balkanlardan gelen soğuk havayla birlikte İstanbul’da bugün karla karışık yağmur, yarın ve salı günü kar bekleniyor. İstanbul’da hava sıcaklığı eksi derecelerde hissedilecek, Marmara ve Akdeniz bu kışın en soğuk günlerini yaşayacak.

[color=red]İSTANBUL'A YARIN KAR GELİYOR[/color]

Şubat ayının ilk haftasında bahar havası yaşayan Türkiye, bu hafta ılık havayla birlikte bol yağış aldı. Balkanlardan gelen soğuk hava sıcaklığı hızla düşürdü, Marmara ve Ege’den başlayan soğumayla birlikte kar ve karla karışık yağmur da görülecek. Trakya’da başlayan kar yağışı İstanbul’a bugün karla karışık yağmur, pazartesi ve salı günü de kar şeklinde gelecek. Bir hafta boyunca soğuk havanın etkisini göstereceği İstanbul’da önümüzdeki hafta cuma günü de kar yağışı görülebilir. Sıcaklık 0 derecenin altında hissedilecek.

[color=red]ANTALYA'DA BİLE KAR YAĞACAK[/color]

İzmir bu kışın en soğuk günlerini yaşayacak, sıcaklık 5 dereceye doğru gerilerken pazartesi günü çok hafif karla karışık yağmur görülebilir.

Bugünden itibaren soğuk hava iç kesimlere ilerleyecek, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu kar ve karla karışık yağmur alacak. Muğla ve Antalya’nın yüksek kesimlerinde de kar yağışı bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU... DİĞER SAYFADA...

Marmara bir hafta boyunca kışı yaşayacak. Edirne’den Bozcaadaya kadar başlayan kar yağışı bölgenin bir çok kentinde karla karışık yağmur, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Sakarya’da kar bekleniyor. Bu gece Çanakkale ve Trakya’da kar yoğun yağacak. Sıcaklıklar 5 derecenin altına inerken, bölgedeki kar yağışları bu hafta aralıklı olarak sürecek.

Ege Bölgesi, kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşayacak ve soğuk hava 8 gün kalacak. Bugün yağışın hızında azalma var ancak yağış hafif de olsa denizden uzaklaştıkça birçok yerde kar şeklinde görülecek.

Güneyde özellikle Adana, Hatay, Gaziantep çevrelerinde yağmur iki gün daha kuvvetli yağacak. Lodos da yağış sırasında kuvvetli. Bugün Antalya’dan itibaren hava çok hızlı soğuyacak, bu nedenle bölgenin iç kesimleri ve dağlarında kar yağışı görülebilir. Sıcaklık pazartesi günü Antalya’da 8 dereceye inecek.

İç Anadolular dikkat: Bölgede bugün yağış kuvvetli, lodos da Sivas-Kayseri çevresinde kuvvetli esiyor. Sabah daha çok yağmur şeklinde görülen yağış, öğleden sonra bölgenin hızla soğuması ile kara dönüşemeye başlayacak. Bölgede kar yağışı hafta sonuna kadar bir günlük aralıklarla devam edecek. Eskişehir 4, Niğde 8 derece

Doğu Anadolu’nun batı kesimlerine kadar ulaşacak, bu bölge yarın soğuyor ve Erzurum’a kar yağacak. Erzurum 3, Malatya 11 derece.

Karadeniz: Soğuk hava ve kar yağışı bugün Boludan itibaren Batı Karadenizi de etkiliyor. Yarın Samsun ve Trabzon da soğuyacak. Orta ve Doğu karadenizde bu iki gün hem yağış, hem rüzgar kuvvetli olacak. Trabzon 15, Samsun 13, Bolu 3 derece

1 yorum

Ynt: Bu hafta iliklerimiz donacak!

Doğu eksi 13'ü gördü!

-15 Şubat 2009 Pazar-

Türkiye donuyor ama en soğuk hava Doğu'da ölçülüyor. Dün gece -13'tü...

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk gece eksi 13 dereceyle Ardahan'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölgede yüksek basınç sistemi etkili oluyor. Yarından itibaren çarşamba gününe kadar ise aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Bölgede parçalı bulutlu havanın hakim olduğunu ifade eden yetkililer, dün gece ölçülen sıcaklıkların Erzincan'da 6, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 9, Erzurum ve Ağrı'da 5, Iğdır'da 2 derece olduğunu bildirdiler.

Hava sıcaklıklarının 2-3 derece arttığını belirten yetkililer, gün içindeki sıcaklıkların ise Erzincan ve Iğdır'da 10, Erzurum'da 4, Kars'ta 3, Ardahan ve Ağrı'da 2 derece olmasının beklendiğini kaydettiler.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 8 santimetre ölçüldü. Şehir merkezlerinde kar kalınlıklarının ise Ağrı'da 40, Ardahan'da 8, Kars'ta 6 ve Erzurum'da 2 santimetre olduğu bildirildi.

[color=red]Yetkililer, hava sıcaklıklarının artması ve orta kuvvette etkili olacak rüzgar nedeniyle çığ ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.[/color]

Sıcaklıkların artmasının karları eriteceğini belirten yetkililer, mevcut durumun çığ ve su baskınları için gerekli meteorolojik şartları yaratabileceğini söylediler.

Rüzgarın da zaman zaman güney batı yönlerinden orta kuvvette esmesinin beklendiğini ifade eden yetkililer, vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine ve çığa karşı dikkatli olmasını istediler.

15.02.2009 - hhmercan

Konular