Öldürüp paraları alemde yediler

Bir gün arayla aynı mahallede tabancayla vurularak öldürülen minibüs şoförlerinin katil zanlıları adliyeye sevk edildi.

[color=red]Eskişehir'de[/color] bir gün arayla aynı mahallede araçlarında tabancayla vurularak öldürülen ve paraları gasp edilen iki yolcu minibüsü şoförünün katil zanlısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

17 yaşındaki İ.K'nin tetikçi olarak kullanıldığı olayda, zanlıların şoförlerden gasp etikleri paralarla alem yaptıkları ortaya çıktı.

11 Şubat gecesi saat 02.00 sularında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde minibüsün içerisinde tabancayla başından vurularak öldürülen şoför Hüseyin Ceylan (53) ile 12 Şubat gecesi saat 23.30 sularında yine aynı mahallede aracında silahlı saldırı sonucu ölen minibüsün sahibi ve şoförü Rıdvan Meriç'in (50) katil zanlıları olduğu ileri sürülen C.Ö. (23), İ.K. (17) ve S.K. (17) olaydan kısa süre polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Üzerlerinde, öldürülen Ceylan ve Meriç'e ait nüfus cüzdanları ile bir miktar paranın ele geçirildiği zanlıların, kent dışına çıkmaya hazırlandığı sırada yakalandığı kaydedildi. Zanlıların, öldürülen kişilerden Ceylan'dan 500 Türk Lirası, Meriç'ten de bin 500 Türk Lirası para gasp ettikleri ve bu paraları ise içkili lokantalarda alem yaparak harcadıkları ortaya çıktı.

Söz konusu iki minibüse yolcu olarak binen zanlıların, son yolcunun araçtan inmesinin ardından araçların güzergâh dışına çıkmasını sağladıkları, şoförleri önce av tüfeğiyle gasp ettikleri sonra da 17 yaşındaki İ.K.'yi av tüfeğiyle tanıdıkları gerekçesiyle öldürttükleri kaydedildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan C.Ö. (23), İ.K. (17) ve T.K. (17) adam öldürmek, gasp, soygun suçlarından adliyeye sevk edildi.

Konular