Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinin verdiği bilgiye göre Kütahya Simav'da sabah 07.28'de yerin 6,5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin aletsel büyüklüğünün 5.0 olduğu açıklandı.

Deprem, yaklaşık 50 binada hafif şekilde hasara neden oldu. Bazı binalarda çatlaklar oluşurken, 15'e yakın ve işyerinin camlarının kırıldığı görüldü. Can kaybının yaşanmadığı depremin ardından Simav Kaymakamlığı, ilköğretim okullarını 1 gün süreyle tatil etti.

Mynet

[color=red]Burada Yazmıyor Ama Eskişehiri bile etkiledi . Bizzat kendim hissettim.[/color]

17.02.2009 - 07.54

14 yorum

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

İnşallah sizin oralara uğramaz. Allah yardımcımız olsun

19.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

o kadar inat ettim bu basliga girmemek icin ama edemedim gene...

neden mi ?...

sakaryaliyimda ondan..!

19.02.2009 - Gölge

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Muş'ta deprem
MUŞ (İHA) - Muş'un Bulanık ilçesinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, saat 07:05'te merkez üssü Bulanık ilçesinin Erentepe beldesi olan 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşandı.

Ağrı'da deprem
AĞRI (İHA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, saat 04:54'te merkez üssü Doğubayazıt ilçesi olan 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

19.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

valla çok rahatsınız ...
ama dediğinizde doğru 2 yerde daha deprem olmuş + istanbul depreminin başlangıcı diyor haberler kütahyadakine ...

19.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

depremle yaşamayı alışmak gerek :)

19.02.2009 - vefali

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

İnşallah ...
Rabbim hepimizin yâr ve yardımcısı olsun ...

18.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Rabbim korusun inş. tekrarlanmaz. :'(

18.02.2009 - zambak

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Simav'da yeni deprem beklentisi
İzmir (AA)- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Kütahya'nın Simav ilçesindeki deprem etkinliğinin bir süre daha sürmesini beklediklerini bildirdi.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Emre Timur ve DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.
Dr. Coşkun Sarı yaptıkları yazılı açıklamada, Simav ve çevresinin birincil ve ikincil çöküntü yapıları ve bunlarla ilintili yanal hareketlerle yönlendirilen Batı Anadolu'nun bol kırıklı sismik etkinliği içinde yer aldığını belirtti. Bölgede son olarak 1969 ve 1970 yıllarında depremlerin meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Simav ve çevresinde 6,0 büyüklüğündeki bir depremin tekrarlanma süresi, Simav'a göre 60 kilometre yarı çaplı bir alanda 124 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bu alandaki en büyük deprem etkinliği ise en az 4,0 büyüklüklü 83 depremle 1970 yılında meydana gelmiştir. Bu alan 1976'dan sonra deprem üretme yoğunluğu yönünden bir sessizlik dönemine girmiştir. Bu arada 4,0 - 5,0 büyüklükleri arasında 11 deprem üretmiştir. 17 Şubat 2009 etkinliğinin bir süre daha sürmesi beklenmektedir.''

10.49 - 18.02.2009

18.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Deprem korkusu öldürdü
KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah 07.28'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem Şaphane ilçesi Karamanca beldesindeki kalp hastası 40 yaşındaki Nazife Yüksel'in ölümüne sebep oldu. Uyuyan çocuklarını dışarı çıkartmak için uyarmak isteyen 3 çocun annesi Yüksel, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerindeki deprem Simav'a 20 kilometre uzaklıktaki Karamanca beldesinde de hissedildi. Deprem korkusu olan Nazife Yüksel, evi sallanmaya başlayınca çocuklarını dışarı çıkartmak istedi. Ancak kendisi fenalaşan Yüksel kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından hemen Simav Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yüksel'in yolda hayatını kaybettiği bildirildi.

Acı haberi alan yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldular. Komşusu 76 yaşındaki Bilal Demir, Nazife Yüksel'in depremden çok korktuğunu ve bunu sürekli hatırlattığını ifade ederek, "Deprem bugün onu vurdu. Çocuklarını uyarmak isterken fenalaşmış. Depremden çok korkuyordu" dedi. Nazife Yüksel'in bugün toprağa verileceği öğrenildi.

17.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Simav'daki bazı evlerde çatlaklar oluştu
Kütahya (AA)- Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen ve vatandaşlar arasında paniğe neden olan 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu, eşyalar zarar gördü. Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, saat 07.28'deki depremin hissedildiği andan itibaren halkın korku ve panik içerisinde sokaklara çıktığını söyledi.

Vatandaşların olası artçı depremler nedeniyle sokaklarda ve evlerinin bahçelerinde beklediğini belirten Özdemir, ''Halkımız korku ve panik içerisinde. Hemen hemen herkes sokakta, avlularının içinde. Deprem çok korku verici biçimde ve şiddetli seyretti'' dedi. Özdemir, ilk incelemelere göre depremin can kaybına yol açmadığını ifade
ederek, ''bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna, camlarının kırıldığına, içindeki eşyaların devrilerek zarar gördüğüne şahit olduğunu'' anlattı.

Depremin yaralanmalara neden olmadığını dile getiren Özdemir, Kaymakamlığın aldığı kararla ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini ve bunun belediye hoparlöründen duyurulduğunu kaydetti.Durumun net olarak belirlenmesinin ardından okullarla ilgili kararın yarın için yeniden gözden geçirileceğini bildiren Özdemir, ''Simav'da ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. En azından bugün için tatil. Yarına nedir ne değildir bakacağız. Can kaybı olmayan şiddetli bir depremdi'' diye konuştu.

17.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Kızılay, Simav'a öncü ekip ve su gönderdi
Ankara (AA)- Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5 şiddetindeki depremin ardından Kızılay bölgeye öncü ekip ve su gönderdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem haberinin alınmasının ardından bölgeye Ege Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinden bir öncü haberleşme aracı, 2 afet uzmanı ve 400 şişe su gönderildi.

Simav Şubesinin de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 200 kumanya hazırladığı belirtilen açıklamada, gerekli olması halinde yardım malzemesi gönderilmesi için de tüm çalışmaların tamamlandığı kaydedildi.

17.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

UDİM, Simav halkını uyardı
İstanbul (AA)- Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM), Kütahya ve çevresinin birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer aldığını anımsatarak, vatandaşların depreme karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

UDİM'den yapılan açıklamada, saat 07.28'de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin özellikle Simav, Demirci, Şaphane, Emet, Hisarcık, Tavşanlı, Kütahya, Altıntaş, Uşak, Yalova ve yakın çevresinde hissedildiği hatırlatıldı.

Depremin dış merkezinin, Simav ilçesinin yaklaşık 3 kilometre kuzeydoğusunda olduğu ifade edilen açıklamada, bölgenin, batı Anadolu'nun açılma rejimi içerisinde yer alan önemli tektonik unsurlardan birisi olan Gediz Grabeni'nin kuzeydoğusunda yer aldığı belirtildi.

Depremin dış merkezinin Simav Fay Zonu diye adlandırılan, genel doğrultusu batı-kuzeybatı gidişli aktif diri faylarla çevrili bölgede olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Genelde bölgede meydana gelen deprem etkinliği, hakim olarak doğu batı doğrultulu uzanan bu tektonik hatta ve onun kollarında meydana gelmektedir. 17 Şubat 2009 depremi de bu bölgede meydana gelmiş bir depremdir ve bölgenin tektonik özelliklerinden dolayı sık meydana gelen depremlerden biridir.

Depremi takip eden süreçte 13 adet hafif şiddette artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede hafif ve çok hafif şiddetteki artçı depremlerin devam etmesi beklenmelidir.

Kütahya ve çevresi, birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın depreme karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.''

17.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

Yunanistan da sallandı!
Merkez üssü Yunanistan'ın İyon denizindeki Zakintos adası açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Atina Yerbilimleri Enstitüsü, saat 01.16'da kaydedilen yer sarsıntısının Mora yarımadasının batısında hissedildiğini duyurdu.Enstitü, depremin can ve mal kaybına yol açmadığını belirtti.

AA

17.02.2009 - hhmercan

Ynt: Kütahyada 5.0 Şiddetinde Deprem !

[color=red]Yeni Gelen Haber[/color]

Simav'daki depremde: 1 ölü
Kütahya (AA)- Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sırasında hastanede tedavi gören bir kadının, panik nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi. Simav Kaymakamı Rıza Dalan, vatandaşların deprem sonrası panikle sokaklara çıktığını söyledi.

İlçe merkezi, belde ve köylerde bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ve bacaların yıkıldığını ifade eden Dalan, Kaymakamlık koordinesinde kurulan İlçe Kriz Merkezi'nin çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Kütahya Valiliği ve diğer ilçelerden bu kriz merkezine teknik destek yapıldığını anlatan Dalan, ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini anımsattı. Rıza Dalan, ''Hastanede tedavi gören Şaphaneli Nazife Çelik (38) adlı vatandaşımız, deprem sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir'' dedi.

Bu arada, bazı GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının depremden zarar gördüğü ve bu nedenle köylerde vatandaşların cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmada güçlük çektiği öğrenildi.
-Artçı sarsıntılar-

Simav'da sabah saat 07.28'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Simav'da 8, Emet ve Şaphane ilçelerinde birer sarsıntı kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Emet'te saat 07.36'da 2.7 büyüklüğünde bir, Simav'da 07.38-08.05 saatleri arasında büyüklükleri 2.7 ile 3.6 arasında değişen 8, Şaphane'de saat 07.58'de 2.7 büyüklüğünde bir olmak üzere toplam 10 artçı sarsıntı kaydedildi.

17.02.2009 - hhmercan

Konular