Genelkurmay'da gizli 'Sarıkız incelemesi' !!!

TSK, 4 aydır çok gizli sürdürdüğü soruşturmada Ergenekon iddialarıyla ilgili olarak kendi içinde geniş kapsamlı bir rapor hazırladı.

Kanal D Ana Haber, Ergenekon iddialarıyla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi içinde bir soruşturma başlattığını öne sürdü. Dün akşam yayınlanan habere göre, Genelkurmay Başkanlığı iddiaları araştırmaya başladı. Çok gizli sürdürüldüğü öne sürülen iç soruşturmada, rütbe ve makamı ne olursa olsun, subay ve astsubayların derneklerle ilişkileri de mercek altına alındı. Genelkurmay aynı şekilde emekli subayları da sıkı bir incelemeden geçirdi. Emekli olduktan sonra görev aldıkları dernekler tek tek isimlendirildi. Hangi televziyon programlarına çıktıkları, hangi gazetelerde yazdıkları ve ne söyledikleri rapor haline getirildi. Habere göre, Genelkurmay sessiz sedasız bu emekli komutanları uyardı; bazı komutanlardan bazı gazete ve dergilere yazmamaları, bazı kanallara çıkmamaları istendi.

Darbe günlükleri incelendi
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı öne sürülen darbe günlükleri de incelendi. Soruşturmada, 2003-2005 yıllarında ’Sarıkız’ ve ’Ayışığı’ kod adıyla iki darbe girişimi örgütlendiği iddia edilen darbe günlükleri sayfa sayfa incelendi. Adı geçen komutanların bilgisine başvuruldu, bilgisayar kayıtlarına bakıldı. Kalın bir kitap büyüklüğünde rapor hazırlanarak, karargaha sunuldu. Genelkurmay’ın gizli olarak sürdürdüğü soruşturmada ayrıca, subay ve astsubayların ideolojik yaklaşımları ve hangi partiye yakın oldukları da mercek altına alındı. İsimlerin karşılarına “şu partiye yakın” notları düşüldü. Sadece askeri personelin değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivillerin de siyasi eğilimleri ve yakın oldukları partiler de tek tek belirlendi. Kanal D’nin Genelkurmay’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, gerekli görülenler hakkında da askeri savcılıkça dava açılıyor.

Konular