Google Earth yine hedefte!

Google Earth'e yapılan suçlamaların ardı arkası kesilmiyor. Uygulama bu kez kimleri kızdırdı?

Google'ın hem en çok ilgi çeken, hem de en çok eleştirilen hizmeti yeni bir tartışmaya yol açtı. Yakın zamanda Google Maps'in patronu John Hanke eleştirilere dayanamamış ve "kötü adamlar biz değiliz" diye bir açıklama yapmıştı. Fakat son ortaya çıkan olay kötü adamların işlerini kolaylaştırdıkları eleştirilerini bir kez daha alevlendirdi.

Bunun sebebi Google Earth ile rahatlıkla görülebilen bir görüntünün bu kadar kolay erişime açılmak için fazlasıyla hassas olması. İskoçya kıyılarındaki çok gizli bir nükleer denizaltı merkezinin görüntüleri üzerine askeri uzmanlar "bu merkeze yapılabilecek bir terörist saldırı akıl almaz hasarlara yol açabilir" şeklinde konuştular.

Diğer yandan aynı uzmanlar şu noktadan sonra Google'ın görüntüleri kaldırmasını istemenin bir işe yaramayacağını sözlerine eklediler. "Bu görüntüleri teröristler, bizim üzerinde yaptırım uygulayamayacağımız başka kaynaklardan da elde edebilirler" diyen yetkililer ayrıca görüntüler uydudan alındığı için resmi olarak bir müdahale hakları olmadığını da söylediler.

Chip

Konular