Devlere siber saldırı!

Google'a, Facebook'a ve Twitter'a siber saldırı! Sanal alemin devleri olan Google, Facebook, Twitter ve Livejournal’ı hedef alan sanal saldırı milyonlarca internet kullanıcısını etkiledi.

Dün gerçekleştiği bildirilen saldırılarla ilgili yapılan açıklamalarda, Twitter’ın iki saat boyunca kapandığı doğrulandı. Daha sonraki açıklamalarda da bazı Google siteleri ile blog servisi Livejournal’ın hedef alındığı bildirildi.

Saldırılardan sonra Google yetkilileri bir açıklama yaparak, şirketin güvenlik sistemlerinin sitenin çökmesini engellediğini açıkladı. Şirketten hangi servislerin hedef alındığı yönünde bilgi verilmedi ancak Gmail ve video paylaşım sitesi YouTube’un hedef alındığı tahmin ediliyor.

Google yetkilisi, saldırılardan etkilenen diğer sitelerin yöneticileri ile araştırılma yapılması konusunda işbirliği halinde olduklarını söyledi.

DATALAR GÜVENDE

Google’dan sonra bir açıklama da Facebook’dan geldi. Servisin durudurulmasına yönelik bir saldırının söz konusu olduğunu doğrulayan Facebook yetkilileri, sitede herhangi bir hasarın tespit edilmediğini açıkladı. Facebook yetkilisi, “Bazı kullanıcılarımız gecikme yaşadı. En çok merak edilen soru, kullanıcılarımızın datalarının güvende olup olmadığı sorusuydu. Bu konuda içleri rahat olabilirler, datalar hakkında bir risk sözkonusu değil ve erişim tam kapasiteyle sağlanıyor” dedi.

TWITTER’A 2 SAAT ERİŞİLEMEDİ

Saldırılardan en çok etkilenen site Twitter oldu. Dün 2 saat boyunca Twitter’a erişim sağlanamadı, bugün de zaman zaman benzer sorunlar yaşanıyor.

Sitenin kurucularından Biz Stone kendi blogunda “Twitter, saldırılardan etkilenen diğer şirket ve sitelerle yakın koordinasyon içinde” diyerek kullanıcılarını rahatlatmaya çalıştı

[url=http://www.talebeyurdu.net/node/727]TALEBEYURDU.NET[/url]

Konular