Yaşar Nuri Öztürk, "Fatih Sultan Mehmed de çok şarap içerdi" iddiasında bulundu

'Mustafa' filmine 'Atatürk'e pusu kuranların oyunu' diyen Yaşar Nuri Öztürk, 'Fatih Sultan Mehmed de çok şarap içerdi' iddiasında bulundu..


Hulki Cevizoğlu'nun Ceviz Kabuğu programına katılan HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, "Mustafa"yı "Atatürk'ü önce sıradanlaştırmak, sonra da dışlamak için yapılmış bir film" olarak değerlendirdi. Öztürk, Fatih Sultan Mehmed de "çok şarap içerdi" iddiasında bulundu.

Bu, Atatürk'e pusu kuranların oyunu

Hulki Cevizoğlu'nun ART'de hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu'nda, Can Dündar'ın " Mustafa " filmini oldukça ağır bir biçimde eleştiren ve filmi Atatürk'ün devlet adamlığı yönünü değil de kişisel özelliklerini ön plana çıkarması nedeniyle yerden yere vuran Öztürk, " Bu film Türk insanının lehine hangi gerçeği ortaya koyuyor? Bana göre bu film Atatürk'ü aleladeleştirmek için yapılmış. Aleladeleşirse etkisizleşir. Bunun ardından da sıradanlaştırma ve dışlama gelir. Bu, Atatürk'e pusu kuranların oyunudur. Mustafa Kemal, Süleymaniye camisine haç takmalarına engel oldu. Hala Mustafa Kemal'in rakısı ile uğraşmaları ayıptır. Fatih Sultan Mehmet çok şarap içerdi. Şimdi onu kaç fıçı ile çağ açtı diye mi değerlendirmeli? " dedi.

"Baykal diyorsa doğrudur"

Yaşar Nuri Öztürk " Mustafa " filmi hakkında Deniz Baykal'ın yaptığı açıklamalara dikkat çekecek bir yorum getirdi. Öztürk, " Deniz Baykal'la siyaseten ayrı düştüğümüz noktalar olabilir. Ama konuştuğu zaman benim de saygı ve dikkatle dinlediğim tarafları vardır. Deniz Baykal, 'Ben bu filmden iyi bir intiba alamadım' diyorsa bunun altını çizerim. Baykal böyle bir konuda konuşuyorsa dikkat etmek gerekir " diye konuştu. Basında Turkcell'in filme sponsor olmama nedeni ile ilgili çıkan haberlere tekzip gönderen şirketin açıklamasına da değinen Yaşar Nuri Öztürk, yapılan açıklamanın kendisi için son derece anlamlı ve önemli olduğunu vurguladı.

Turkcell, Mustafa filmine sponsor desteği vermeme nedenini, "Büyük bir devlet adamı olan Atatürk'ün devlet adamlığı yönünün değil kişisel yanlarının anlatıldığı bir filmde yer almak istememeleri " olarak açıklamıştı. Hulki Cevizoğlu da Türkiye'de Atatürk'ün devlet adamlığıyla, verdiği mücadelelerle ilgili bilimsel araştırma yapanların, kanıt ortaya koyanların desteklenmemesini, özellikle medyanın bu insanlara sahip çıkmamasını eleştirdi. Cevizoğlu, " Atatürk'ün şahsi yönleriyle ilgili en ufak bir olay gazetelerde manşetlere çıkıyor. 1919'un Şifresi adlı kitabımda Türkiye'yi 1919'da Avrupa devletlerinin değil Amerika'nın işgal ettiğini belgeleriyle kanıtladım. Ama buna kimse ilgi göstermedi. Atatürk'ün İngiliz eyalet valisi olmak istediği yolundaki dayanaksız yalanlar ise manşet yapılıyor " şeklinde konuştu.

(Habervaktim)

3 yorum

Ynt: Yaşar Nuri Öztürk, "Fatih Sultan Mehmed de çok şarap içerdi" iddiasında bulundu

[quote=vefali ]
yaşar nuri serhoş çıkmış olmalı programa..
yakında hz. Adem'in şarap fabrikalarının oldugunu da belgeleri ile ortaya kor bu adam....
[/quote] :) :)

>:( bu adam nasıl prof olmuş ??? >:(

11.04.2009 - zambak

Ynt: Yaşar Nuri Öztürk, "Fatih Sultan Mehmed de çok şarap içerdi" iddiasında bulundu

öyle hocadan böyle yorum gelmesi normaldir zaten ...
:)

10.04.2009 - hhmercan

Ynt: Yaşar Nuri Öztürk, "Fatih Sultan Mehmed de çok şarap içerdi" iddiasında bulundu

yaşar nuri serhoş çıkmış olmalı programa..


yakında hz. Adem'in şarap fabrikalarının oldugunu da belgeleri ile ortaya kor bu adam....

10.04.2009 - vefali

Konular