Bir zamanların ünlü mankeni şimdi sokaklarda yaşıyor

Bir zamanların ünlü mankeni şimdi sokaklarda yaşıyor

[img]http://medya.zaman.com.tr/2009/04/20/Burdurlu.jpg[/img]

İzmirli varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Gülseren Burdurlu, sokakta yaralı bulundu. FOTOĞRAF: AA


İzmir'de varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen, Amerikan Koleji'nden sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olup mankenlik yapan Gülseren Burdurlu (79), lüks hayatın ardından sokaklarda yaşarken bulundu.



Burdurlu'yu İstanbul'da sokak çocuklarının çıkardığı 'Sokak Kedisi' dergisi buldu. Derginin sahibi Ferhat Şahin, Parmakkapı'da sırtından yaralı halde gördükleri yaşlı kadını tedavisini yaptırdıktan sonra yerleştirecek yer ararken nüfus müdürlüğünden aldıkları kayıtlardan ilginç hayat hikâyesine ulaştıklarını belirtti.

Gülseren Burdurlu, 'Sokak Kedisi'ne verdiği röportajda lüks hayattan sokağa nasıl düştüğünü anlattı. Burdurlu dergiye şunları aktardı: "Dedem Derviş Bey, İzmir'in en tanınmış tüccarlarından biriydi. Annem evlenince İstanbul'a geldik. Annem üç evlilik yaptı. Öz babam Cevdet Burdurlu aile tarafından çok zengin bir doktordu. İkinci evliliğini yazar Arif Cemil Denker ile yaptı. Daha sonra Doktor Şeref Tomruk ile evlendi. İzmir'de Amerikan Kız Koleji'nde okudum. Sonra Fındıklı'da Güzel Sanatlar Akademisi'nde dekorasyon bölümünü bitirdim."

'Türkü Ana' olarak bilinen Zehra Bilir'in oğluyla 1962 yılında evlendiğini anlatan Burdurlu, üvey babası Denker'in evliliğe karşı çıktığını ve kocasını boşanmaya zorladığını iddia etti. 1967 yılında boşanmalarının ardından evlenmediğini belirten Burdurlu, şöyle devam etti: "Babam çok saçma ve komik bir sebep yüzünden ayırdı bizi. Eşim, Zehra Bilir'in oğluydu. 'Ailemize şarkıcı birini neden getirdin?' dedi. Ben ayrılmak istemedim, ama babam para vererek boşanma celbi çıkartmış. Boşandıktan sonra yaşama küstüm. Bir süre mankenlik yaptım. Uzun yıllar yalnız yaşadım. Elimde avucumda ne varsa tükettikten sonra 5 ay önce oturduğum evden atıldım ve sokakta yaşamaya başladım." MALATYA AA

Konular