Dört yaşındaki Şevval'den şehit babasına veda öpücüğü

[b]Dört yaşındaki Şevval'den şehit babasına veda öpücüğü [/b]

[img]http://medya.zaman.com.tr/2009/04/29/sehit.jpg[/img]

Bostancı'daki operasyonda şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban (34) dün gözyaşı ve dualarla Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.



Filiz Balaban'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki törende kucağına aldığı kızlarıyla eşinin Türk bayrağına sarılı naaşının yanına gelmesi, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Kendisi de polis memuru olan Filiz Balaban metanetini korurken, minik Şevval'in eğilerek şehit babasının tabutunu öpmesi törene katılanları gözyaşına boğdu. Eyüp İlçe Müftüsü İsa Gürler'in yaptığı duaya cenazeye gelenlerle birlikte ekranları başındaki milyonlar da 'amin' dedi. Şehit Semih Balaban'ın naaşı törenin ardından Fatih Camii'ne götürülürken, 2 yaşındaki Elif ile 4 yaşındaki Şevval, Emniyet Müdürlüğü binasının camından babalarını el sallayarak uğurladı.
Devrimci Karargah örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Emniyet Amiri Semih Balaban (34), düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından şehit Balaban'ın naaşı taşınırken, çocukları Elif ile Şevval'in binanın camından el sallaması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Semih Balaban için ilk tören İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde düzenlendi. Balaban'ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasının ardından, eşi Filiz Balaban, kızları 2 yaşındaki Elif ve 4 yaşındaki Şevval'i kucağına alarak tabutun yanına geldi. Törene, şehit Balaban'ın annesi Fatma Balaban ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Egemen Bağış, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile diğer yetkililer katıldı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, polislerin, dün olduğu gibi vatandaşın huzur ve güvenliği için canını ortaya koyduğunu kaydetti. İstanbul Valisi Muammer Güler ise, "Şimdi şehidimize ağlamanın, yaraları sarmanın zamanıdır." ifadelerini kullandı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, Balaban'ın on yılı aşkın süre içinde polis teşkilatının değişik yerlerinde başarıyla görevini sürdürdüğünü hatırlattı. Teröristin anons ettiği telsizin Balaban'a ait olduğu iddialarını yalanlayan Cerrah, "Şehit polisimiz telsizine de silahına da sahip çıkmıştır. Arkadaşları başucunda bulmuştur. Teröristin anons ettiği telsiz kendi telsizidir." şeklinde konuştu.

Semih Balaban'ın cenazesi, Eyüp İlçe Müftüsü İsa Gürler'in okuduğu duanın ardından omuzlara alınarak Polis Bandosu eşliğinde cenaze aracına taşınarak Fatih Camii'ne götürüldü. Cenaze namazından önce tabutun başına gelen Filiz Balaban, sarılarak eşine veda etti. Balaban'ın kızları 2 yaşındaki Elif ve 4 yaşındaki Şevval, buradaki törene getirilmedi. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Balaban'ın naaşı, omuzlara alınarak cenaze arabasına konuldu. Tören birliğinin bando eşliğinde saygı yürüyüşünün ardından, şehit Balaban'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

[b] Polisimiz dikkatli olmasaydı kayıp daha fazla olurdu [/b]

FBostancı'daki operasyon hakkında Vali Muammer Güler ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gerekli önlemlerin alınmamış olması durumunda daha fazla kaybın yaşanacağını söyledi. Binanın ön tarafında operasyon yapıldığını kaydeden Cerrah, "Çatılarda da keskin nişancılarımız vardı. Biz gereken her yere polis yerleştirdik. Terörist, bir polis vurmak niyetiyle ateş etti. Ama bir sivili vurdu. Eğer polis dikkatli olmasaydı, birkaç tane daha şehit verme durumu olabilirdi." şeklinde konuştu. Operasyonun başarılı bir şekilde sonlandırıldığını ifade eden Cerrah, söz konusu terör örgütünün amacının, sansasyonel eylemler ve suikastlar düzenlemek olduğunu anlattı. Operasyonla ilgili eleştirilere katılmadığını anlatan Cerrah, şunları söyledi: "Bu operasyon başarılı bir operasyondur, çünkü terörist ve diğer teröristler ele geçirilmiştir. Arkadaşları canlı olarak yakalanmıştır, malzemeler ele geçirilmiştir. Bu malzemeleri açıkladığımızda, İstanbul'da ne tehlikeli olayların olabileceğini, ne suikastlar yapılabileceğini hep birlikte göreceksiniz."

[b]DEVRİMCİ KARARGAH İLE PKK İŞBİRLİĞİ YAPIYOR [/b]

Vali Muammer Güler de, Devrimci Karargâh terör örgütünün, PKK ile eğitim ve diğer amaçlarda işbirliği yaptığını açıkladı. Örgütün 1988 yılında yeniden yapılandığını anlatan Güler, "PKK kamplarında eğitim gören, işbirliği içerisinde hedeflerini gerçekleştirmeye çalışan bir örgüt olarak ortaya çıkmıştır." ifadesini kullandı. 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye'deki kışlasına yapılan havanlı saldırıyı ve AK Parti İstanbul İl Binası'ndaki eylemi de bu örgütün gerçekletirdiğini bildirdi. Örgütün 14 elemanının sağ ele geçirildiğini anlattı. Konuyla ilgili şunları söyledi: "Ele geçirilen malzemeler içerisinde sansasyonel nitelikte eylemlerde kullanılabilecek bomba, bomba düzenekleri, hatta AK Parti il binasına konulan patlayıcı düzeneğine benzer, aynen bir kutu halinde hazır bir düzenek de ele geçirilmiştir. Bol miktarda silah, dokümanlar, A-4 patlayıcı ele geçirilmiştir. Yani bu örgüte karşı yürütülen bütün bir operasyon söz konusudur." Güvenlik şeridine ilişkin eleştirilerin haksız olduğunu savunan Vali Güler, "Güvenlik şeridi bu zamana kadar çekilen şeritlerin en uzunudur. 96 metrelik şerit çekilmiştir. Ölüm ve yaralanma olayı güvenlik şeridinin dışında meydana gelmiştir." dedi.

Konular