Bu zamanda böyle saflık !!

Bursa fıkraları aratmayan bir dolandırıcılık olayına sahne oldu. Bir bohaçacı 'Altınlarını çoğaltıyım' diyerek öyle bir dolandırıcılık yaptı ki...

Bursa’da bir bohçacı, genç kurbanına ‘Altınlarını bir torbaya koy getir çoğaltayım. Ancak en az 2 gün torbayı açma felç olursun’ dedi. 1 gün sonra bohçayı açan genç kadın felç olmadı ama altınlarından oldu...

Trajikomik olay Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Firdevs Yalçıntaş'ın evine giden bohçacı kılığındaki dolandırıcı, ev sahibinden bir parça bulgur istedi. Nefesinin kuvvetli olduğunu iddia eden bohçacı, aldığı bir parça bulguru beze sardı. Bez açıldığında bir avuç dolusu bulgur ile karşılaşan ev sahibi bohçacıya inandı. Dolandırıcı, genç kadına, "Ziynet eşyalarını getir okuyayım. Hem çoğalır hem de çok zengin olursun" dedi.

BABASI UYANDIRDI

Zanlıya inanan Yalçıntaş, 1 altın set, 3 yüzük ve 1 altın künyeyi dolandırıcıya teslim etti. Okuyup üfleyen dolandırıcı bir süre sonra bohçaya sardığı altınları Yalçıntaş'a teslim ederek, "Bunu 2 gün içinde açarsan felç olursun" diyerek evden ayrıldı. Bohçayı saklayan Yalçıntaş, bir süre sonra olayı babası Sadrettin Korkut'a anlattı.

Yaklaşık 10 yıl önce aynı olayın kendisinin de başına geldiğini söyleyen Korkut, kızından bohçayı istedi. Bohçayı açan baba ve kızı, yaklaşık 2 bin 500 TL değerindeki altınların bohçada olmadığını fark edince şoke oldu. Dolandırıldığını fark eden Yalçıntaş, gözyaşları arasında karakola giderek zanlıdan şikayetçi oldu.


İnternet Haber

Konular