Sömürmeye, Mal Gibi Kullanmaya Evet, Üyeliğe Hayır !!!!!!!!

[color=red][size=3][b]Sarkozy açık açık söyledi[/b][/size][/color]


Sarkozy ve Merkel kıvırmadı. Dolaysız ima etmeden Türkiye'nin üyeliğine karşı olduklarını işte böyle dile getirdiler.


Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, "Türkiye'ye de boş vaatlerde bulunmaktan vazgeçmeliyiz" derken, Merkel "Türkiye'yle imtiyazlı ortaklığa 'evet', AB üyeliğine 'hayır' diyoruz" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Alman Bild am Sonntag gazetesine demeç verdi.

AB içinde birlikte karar verdikleri takdirde büyük bir ağırlığa sahip olduklarını belirten Sarkozy, "İyi organize olmuş bir Avrupa'ya ihtiyacımız var. Bu nedenle de Lizbon Anlaşması'na ihtiyacımız var" dedi.

Avrupa Birliği'nin sınırsız bir şekilde genişleyemeyeceğini vurgulayan Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

[color=red][size=3][b]BOŞ VAATLERDE BULUNMAYALIM[/b][/size][/color]
"Türkiye'ye de boş vaatlerde bulunmaktan vazgeçmeliyiz. Bunun yerine birlikte nasıl büyük ortak bir ekonomik ve yaşam bölgesi yaratabiliriz, bunu düşünmemiz lazım. Böyle bir şeyi Rusya'ya da teklif edebiliriz."

[b][size=3][color=red]MERKEL: ORTAKLIĞA EVET, ÜYELİĞE HAYIR[/color][/size][/b]
Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını ve imtiyazlı ortaklıktan yana olduklarını yineledi.

Başkent Berlin'deki "Almanya-Fransa Buluşması" etkinliğe Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering ile birlikte katılan Angela Merkel, konuşmasında "Türkiye'yle imtiyazlı ortaklığa 'evet', AB üyeliğine 'hayır' diyoruz" dedi.

Merkel, AB'nin sürekli bir şekilde genişlemesinin ancak bu arada hareket kabiliyetini yitirmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinin günümüzdeki sorunları ve krizleri tek başlarına aşacak durumda olmadıklarını ifade eden Merkel, bu nedenle AB içinde birlikte çalışmak zorunda olduklarını ve bunu da istediklerini belirterek, AB'nin komşularıyla olan ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla da Akdeniz Birliği'ni desteklediklerini vurguladı.

Etkinlikte "Türkiye'yle ortaklığa evet, üyeliğe hayır" yazılı bir pankart da taşındı.

İnternet Haber [[color=red][b]10.02[/b][/color]]

Konular