Bir hamile erkek de Türkiye'de! Ama ...........

9 aylık hamile!... Üstelik 2 çocuğu daha var ve erkek... Yani dünyanın ilk hamile erkeği Thomas Beatie'den çok önce doğum yapmış... İşte ilginç olay;

Dünyanın ilk hamile erkeği olarak lanse edilen Thomas Beatie aslında cinsiyet değiştirmiş bir kadındı. Türkiye'deki vakada ise cinsiyet değiştiren yok, 2 çocuk annesi 9 aylık hamile genç kadın nüfusa erkek olarak kaydedilmiş...

Samsun'un İlkadım ilçesinde ikamet eden evli 2 çocuk annesi 27 yaşındaki genç kadının dünyaya geldiğinde ölen dedesi, adını Ayfer olarak nüfusa kayıt yaptırmak istemiş. Ancak nüfus memuru, Ayfer ismini Alper olarak ve cinsiyeti de erkek olarak kayıt yapmış.

ASKER KAÇAĞI MUAMELESİ DE GÖRMÜŞ

Yıllar sonra asker kaçağı muamelesi görüp başı derde giren Alper Meler, üzerinde başörtülü fotoğrafının yer aldığı mavi nüfus cüzdanına sahip. 11 yıllık evli olduğu öğrenilen Alper Meler, resmiyette erkek göründüğü için eşi ile resmi nikah kıyamıyor ve 2 çocuğunun da nüfus kaydı yok. Nüfusta erkek göründüğü için çok sıkıntı çektiğini ifade eden Alper Meler, "Askere çağrıldım. Bu yüzden çok sıkıntı çektim. Büyük uğraşlar sonucu askerlikten kurtuldum. Eşimle resmi nikah kıyamıyoruz. 4 ve 7 yaşında 2 oğlum var. Çocuklarımın nüfusa kaydı yok. Biri okul çağı geçiyor ve biz okula kayıt yaptıramıyoruz. Pembe nüfus kağıdının hayalini yaşıyorum. Yetkililerin biran önce bize yardım eli uzatıp benim bu sıkıntımı gidermesini istiyorum" dedi.

ERKEĞİN DOĞUM MASRAFI KARŞILANIR MI?

Alper Meler'in annesi Şengül Meler (50), kızının cinsiyetinin kadın olarak kayıt yaptırılması için mücadele verdiklerini, ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Anne Meler, "Kızım 9 aylık hamile, doğum yapacak ve hangi sağlık kuruluşu doğum masrafını kabullenecek. Çünkü, erkeğe doğum masrafı yapılır mı? Ne yapacağımız şaşırdık. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İlkadım Kaymakamı lütfen bize yardım etsin" diye konuştu.

İnternet Haber

Konular