Gitmeyin talimatı İmralı'dan

DTP'li beş milletvekilinin yargılandıkları davada ifade vermeye çağrılmalarıyla başlayan krize, geçici çözüm bulundu.

'Ameliyatta kolbastı' görüntülerin Koceli'nde özel hastanede çekildiği ortaya çıktı.

Bugünkü duruşmada mahkemenin, TBMM’ye yeniden tebligat göndermesi ve gelecek yanıtın beklenmesine karar vererek duruşmayı ertelemesi bekleniyor.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderen TBMM Başkanlığı "İfadeye çağırdığınız milletvekilleri, sürekli seyahatte oldukları için kendilerine ulaşılamadı" dedi.

TBMM 'vekiller seyahatte' dedi

1994’de DEP’li milletvekillerinin, TBMM önünde gözaltına alınması sahnelerinin yeniden yaşanmaması için ifade krizinde ara formül arandı. Krizi aşmak için DTP ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca TBMM Başkanlığı, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı gönderdi. Dün mahkemeye ulaşan yazıda, "İfadeye çağırdığınız milletvekilleri, sürekli seyahatte oldukları için kendilerine ulaşılamadı. Ancak tebligatlar sekreteryalarına teslim edilmiştir" denildi.

Bugünkü duruşmaya Türk gitmeyecek

Bu yazı üzerine DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün bugünkü duruşmasında mahkemenin, krizi büyütmemek için TBMM’ye yeniden tebligat çıkarması ve gelecek cevap yazısının beklenilmesine karar vererek duruşmayı ertelemesi bekleniyor. Türk ise Ankara’da olmasına rağmen partisinin aldığı karar gereğince bugünkü duruşmaya gitmeyecek. Türk’ün, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan istediği randevuya yanıt gelebileceği beklentisiyle bugün çıkmayı planladığı üç günlük Avusturya gezisini iptal ettiği öne sürüldü.

Öcalan: İfade vermeyin

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan, avukatlarıyla yaptığı son görüşmede, "Teslimiyeti kabul etmek alçaklıktır" diyerek DTP milletvekillerinin ifade vermemesini istedi. Öcalan’ın, PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda şu açıklaması yer aldı:

"DTP milletvekillerini de zorla ifadeye çağırıyorlar. Bu hukuksuzluktur. Aslında bu bir kuşatmadır. Birkaç yıldır onları içeri almak istiyorlar. Kuşatarak boğmak istiyorlar, teslim almak istiyorlar. DTP’li milletvekilleri bunları iyi görmelidir, bu oyunlara gelmemelidir. Eğer ifade vermeye gitselerdi onları içeri alırlardı ve bu onursuzluk olurdu. DTP milletvekilleri dokunulmazlıkları var, bunu da kullanarak her türlü tedbirini alsın."

Ateşkes 1 Eylül'e uzadı

Terör örgütü PKK sözde ateşkes süresini 1 Eylül'e kadar uzattı. Mayıs sonu bitecek olan ateşkes kararının Öcalan'ın talimatıyla 1 Eylül'e uzadığı belirtiliyor.

İnternet Haberden

Konular