kpss de kopya

KPSS'de kopya çektikleri iddiasıyla 30 kişi savcılığa sevk edildi

Iğdır'da, hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çeken ve çekilmesine yardım ettiği iddia edilen 30 kişi mahkemeye sevk edildi.



Edinilen Bilgiye göre; geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS'de kopya çekerken yakalanan 4 kişinin ifadelerinden yola çıkan polis ve jandarma, olayla ilgili olarak yaptığı soruşturmada; kopya olayına karıştıkları iddia edilen 30 kişiyi gözaltına aldı. İçlerinde Iğdır Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışan 3 kişinin de bulunduğu 30 kişi, ifadeleri alınmak üzere Iğdır Adliyesi'ne çıkartıldı. Burada savcılık ifadeleri alınan şahısların mahkemeye çıkartılmaları bekleniyor. Adı geçen şahıslarla birlikte kopya çekme işinde kullandıkları cep telefonu, kulaklık ve 3 adet dizüstü bilgisayara da el konulduğu, olayla ilgili olarak bazı kişilerin de arandığı belirtildi.

Öte yandan, kopya olayına adı karışan şahısların, yardım alma karşılığında 5 bin ile 10 bin TL arasında ücret ödedikleri öğrenildi. Olayı derinlemesine soruşturan savcılık, kopya olayının Türkiye genelinde bir organizasyon olup olmadığını da araştırıyor.

27 Haziran Cumartesi günü yapılan KPSS için çevre illerden geldiği belirlenen ve kimlikleri açıklanmayan 3 kişi hakkında, Iğdır'da değişik okullarda girdikleri sınavda cep telefonuyla kopya çektikleri gerekçesiyle Savcılık ve ÖSYM tarafından işlem başlatılmıştı

Konular